Achtergrond informatie

In deze categorie vindt je video`s m.b.t. informatie over Tai Chi, TCM (traditionele Chinese Medicijnen) QI Gong. Door hier meer kennis over te nemen, ga je beter begrijpen wat je eigenlijk aan het beoefenen bent.
6 video('s) gevonden
Belang van - Zinken, Draaien, Uitstappen in Tai Chi
4;54
Geplaatst op 6 december 2020 door Machiel
172 weergaven
In deze video ga ik uit op het in volgorde goed bewegen binnen de Tai Chi. Je begint met zinken, vervolgens draai je vanuit je middel en kijk je naar de richting  (8 externe krachten binnen de tai chi, de 8 windrichtingen) waar je heen gaat uitstappen (Tai Chi Bu), tot slot heb je dan vervolgens het uitstappen zelf.
Lessen serie 1 van 2 "Bewegen op basis van het Tai Chi symbool - Yin (leeg) Yang (vol) concreet leren toepassen in je bewegen"
1:32:17
Geplaatst op 6 november 2020 door Machiel
193 weergaven
Dit is deel 1 van een tweedelige lessenreeks  die ik op 5 november op het Youtube kanaal van Sportrade heb gegeven. Het is een tweeledige lessenserie, met als thema;  "Bewegen op basis van het Tai Chi symbool - Yin Yang bewegen en hoe geef ik dit concreet vorm in de praktijk binnen Qi Gong en de Tai Chi Chuan Yang stijl"
Dirigatie van Qi m.b.t de 4 richtingen & de uren van de dag voor Qi Gong opname vanuit westelijke richting
6:27
Geplaatst op 20 oktober 2020 door Machiel
129 weergaven
In deze video leg ik uit naar welke richtingen je zou kunnen oefenen binnen Qi Gong. Tevens leg ik hierbij uit welke richtingen hierbij Yin en Yang zijn. Daarnaast geef ik aan welke uren van de dag overeenkomen met Yang en welke met Yin. En hoe je vervolgens de richtingen en tijden kunt combineren voor optimaal resultaat in de Qi Gong vorm die je beoefend.  
Trainen & Oefenen in een Cirkel in Tai Chi / opname vanuit zuidelijke richting
02:04
Geplaatst op 3 augustus 2020 door Machiel
66 weergaven
In deze video leg ik uit waarom het goed is om af en toe in een cirkel te trainen en oefenen. Dit kun je zowel buiten als binnen doen. Tevens leg ik uit waarom men dit deed en doet en wat het nut ervan kan zijn.
Oefen tips / belangrijke energiepunten om aandacht op te richten tijdens Qi Gong &Tai Chi Chuan
5:07
Geplaatst op 20 maart 2020 door Machiel
131 weergaven
Oefen tips / belangrijke energiepunten om aandacht op te richten tijdens Qi Gong &Tai Chi Chuan Richtpunten (Energie punten) om je aandacht op te vestigen tijdens Qi Gong en Tai Chi Chuan 會陰 Huiyin -涌泉 Yongquan 下丹田 Xià Dāntián / Lower dantian 命門 Mingmen 勞宮 Laogong 百會 Baihui List of acupuncture points: :https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_acupuncture_points
Pagina 1 van 2

Voor meer informatie zie de lesbrief in pdf formaat op de documenten pagina van deze website. Voor online vragen over deze specifieke video gebruik het reactie formulier onder aan de pagina. Ik probeer alle vragen z.s.m te beantwoorden. (gemiddelde reactie tijd is ongeveer 48 – 96 uur).

<< Terug naar de start pagina Video Bibliotheek

Of direct naar Categorie

Leave A Comment