Dirigatie van Qi m.b.t de 4 richtingen & de uren van de dag voor Qi Gong opname vanuit westelijke richting

Dirigatie van Qi m.b.t de 4 richtingen & Oefenuren op de dag binnen Qi Gong

In deze video leg ik uit naar welke richtingen je zou kunnen oefenen binnen Qi Gong. Tevens leg ik hierbij uit welke richtingen hierbij Yin en Yang zijn. Daarnaast geef ik aan welke uren van de dag overeenkomen met Yang en welke met Yin. En hoe je vervolgens de richtingen en tijden kunt combineren voor optimaal resultaat in de Qi Gong vorm die je beoefend.  

Een correctie op WAT IK IN DEZE VIDEO ZEG, bij een tekort aan energie voor de Longen GA JE NAAR HET WESTEN STAAN. Bij een tekort aan energie voor de nieren ga je met JE GEZICHT RICHTING HET NOORDEN STAAN, 

Voor meer informatie zie de lesbrief in pdf formaat op de documenten pagina van deze website. Voor online vragen over deze specifieke video gebruik het reactie formulier onder aan de pagina. Ik probeer alle vragen z.s.m te beantwoorden. (gemiddelde reactie tijd is ongeveer 48 – 96 uur).

<< Terug naar de start pagina Video Bibliotheek

Of direct naar Categorie

Posted on 20 oktober 2020 by Machiel
18 views

You may also like

Live Les 11 November Ba Duan Jin routines 1 tm 5 met uitleg
25:40
Posted on 14 november 2020 by Machiel
Dit is een stuk uit de live les in de gymzaal de Groeneberg op 9 November. In deze video behandel ik routines 1 tm 5  van de Ba Duan Jin met uitleg.
26 views
Live Les 12 November op Youtube kanaal van Sportrade
1:42:27
Posted on 12 november 2020 by Machiel
Dit is deel 2 van deze tweedelige lessenreeks op 12 november die ik live op het Youtube kanaal van Sportrade heb gegeven. Thema van deze lessen serie is "Bewegen op basis van het Tai Chi symbool - Yin Yang bewegen en hoe geef ik dit concreet vorm in de praktijk binnen Qi Gong en de Tai Chi Chuan Yang stijl" In deze les behandel ik Ba Duan Jin routine 1 tm 4 en Yijin Jing routines 1 tm 6 / Yang 43 vorm deel 1 / Yang 18 vorm waaier deel 1 / hele yang 13 vorm
71 views
Live Les 5 November op Youtube kanaal van Sportrade
1:32:17
Posted on 6 november 2020 by Machiel
Dit is deel 1 van een tweedelige lessenreeks  die ik op 5 november op het Youtube kanaal van Sportrade heb gegeven. Het is een tweeledige lessenserie, met als thema;  "Bewegen op basis van het Tai Chi symbool - Yin Yang bewegen en hoe geef ik dit concreet vorm in de praktijk binnen Qi Gong en de Tai Chi Chuan Yang stijl"
120 views
Trainen & Oefenen in een Cirkel in Tai Chi / opname vanuit zuidelijke richting
02:04
Posted on 3 augustus 2020 by Machiel
In deze video leg ik uit waarom het goed is om af en toe in een cirkel te trainen en oefenen. Dit kun je zowel buiten als binnen doen. Tevens leg ik uit waarom men dit deed en doet en wat het nut ervan kan zijn.
14 views
Tai Chi & Qi Gong BEGINNERS LES 6 – 7 Mei 2020 – Sportrade (1080P)
47:21
Posted on 21 mei 2020 by Machiel
Dit is zesde volledige live les bij Sportrade van 7 Mei. Dit is een online lessenreeks waarin de volledige traditionele Yang 13 vorm en de Yijin Jing serie behandeld wordt.  Warming-up oefeningen - Oefeningen voor schouders en heupen. Vormen 1 tm 6 herhalen staand en zittend. Aanleren vorm 7 (Bespelen van de pipa) YiJin Jing - Routines 1 tm 6 herhalen en routine 7 aanleren (9 spoken trekken zwaarden) 
80 views
1235

Page 1 of 5

1 reactie

Leave A Comment