F1Tbal – nieuwe les vanaf 26 oktober bij Aan `t Zandpad

By Machiel 0 Comments

Vanaf  26 oktober, na de herfstvakantie start F1T met een super leuke nieuwe les bij Aan `t Zandpad in klein groepsverband. F1Tbal, een complete fullbody workout op, naast en met een fitnessbal. Een uitdagende en leuke workout op 60, 70 en 80`er jaren vrolijke disco en dans muziek..

Iedere dinsdag ochtend, hierbij zijn er meerdere lestijden mogelijk. In de lente, zomer en nazomer trainen we bij goed weer heerlijk buiten achter bij de prachtige vijver, lekker in de openlucht in de tuin!  

F1Tbal

De fullbody workout met, op en naast een fitnessbal

 

Een complete fullbody workout op een fitnessbal. Een super leuke les op 60, 70 en 80`er jaren disco en dans muziek. In de les gebruiken we ook  kleine trainingsmaterialen, zoals kettlebells, dumbells op, over en en naast de fitnessbal.

Daarnaast doen we ook regelmatig oefeningen in tweetallen in de les. De les wordt gezamenlijk afgesloten met een ontspannen Cooling-down en stretch oefeningen. Na afloop van de les drinken we met zijn allen een kopje koffie/thee of fris.

 

Ja ik doe mee met F1Tbal

Meldt je aan voor 18 Oktober en ontvang 10% korting op het hele eerste les blok tot aan de kerstvakantie.

De locatie Aan `t Zandpad

Hoge Hereweg 27 Glimmen

Aan ``t Zandpad op Google maps

Trainingsdagen, tijden en kosten

 

Bij les duur van 45 minuten

  • Les duur 45 minuten €7,00 inclusief koffie en thee.
  • Tijden 8.15 – 09.00
  • Tijden: 9.00 – 09.45
  • Tijden: 11.00 – 11.45

 

Bij les duur van 60 minuten

  • Les duur 60 minuten €10,00 inclusief koffie en thee.
  • Tijden 8.00 – 09.00
  • Tijden: 9.00 – 10.00
  • Tijden: 11.00 – 12.00

 

Schrijf je in voor F1Tbal

 

Waarom trainen met een fitnessbal?

 

Met de fitnessbal kun je tal van leuke oefeningen met op en naast de bal doen. Van staan tot zittende oefeningen, springen,  leunen, zijwaarts, buikig, ruglig etc... Het mooie aan het trainen met de fitnesball is dat je buik- rugspieren, je heupen, maar ook de dieper gelegen spiergroepen worden flink aan het werk  gezet. Dit omdat je op een instabiel vlak zit, leunt en de bal goed in balans probeert te houden, waardoor je controle blijft houden bij de uitvoering van de oefeningen. 
Fitnessbal outdoor training i.s.m Sportcentrum Energy Haren Energy in the Park – Boeremapark – 11 juni 2016

Fitnessballen worden ook well ook wel fysioballen, Swissballen, stabiliteitsballen, en soms ook  wel postuurballen. De fitnessbal  werden vele jaren geleden aanvankelijk gebruikt binnen de medische wetenschap en ziekenhuizen in zowel fysiotherapie en revalidatie, in met name Zwitserland om patiënten met orthopedische en neurologische problemen te helpen. later werden deze ballen ook gebruikt bij cliënten met heup-, rug- en knieblessures.

De bal wordt vandaag de dag door tal van verschillende doelgroepen gebruikt en is een echt algemeen trainingsmiddel geworden. en een zeer effectief hulpmiddel voor kracht, toning, stabiliteit en tevens om de algehele conditie te verbeteren. Tevens worden ze ook vandaag de dag nog steeds binnen de revalidatie en bij tal van chronische klachten en aandoeningen gebruikt zowel professioneel als ook veel thuis door mensen.

Machiel Gabor Welbergen.Het is een super leuke uitdagende workout, op lekkere muziek, waardoor de les niet gaat vervelen. Elke week krijg je weer nieuwe oefeningen van mij aangereikt, die je ook thuis kunt trainen en oefenen als je dat mocht willen.

Het is een super leuke uitdagende workout, op lekkere muziek, waardoor de les niet gaat vervelen. Elke week krijg je weer nieuwe oefeningen van mij aangereikt, die je ook thuis kunt trainen en oefenen als je dat mocht willen.Met de fitnessbal kun je tal van leuke oefeningen met op en naast de bal doen. Van staan tot zittende oefeningen, springen,  leunen, zijwaarts, buikig, ruglig etc… Het mooie aan het trainen met de fitnesball is dat je buik- rugspieren, je heupen, maar ook de dieper gelegen spiergroepen worden flink aan het werk  gezet. Dit omdat je op een instabiel vlak zit, leunt en de bal goed in balans probeert te houden, waardoor je controle blijft houden bij de uitvoering van de oefeningen. 

Daarnaast worden de Secundaire stabilisatorspieren in de bovenbenen en billen ook betrokken tijdens het oefenen. Zelfs iets als het rechtop goed leren zitten is een oefening waarin je variatie kunt brengen in de trainingen. De Lichte aanpassingen die je in de bewegingen maakt veroorzaakt door onder meer de ademhaling zorgen  ervoor dat je constant bezig bent om aanpassingen te maken om je evenwicht  te bewaren en een goede balans te vinden.

WIJ ZIJN F1T.

Leave A Comment