Traditionele Yang 13 handvorm: Deel 1 vormen 4 tm 7 met uitleg opname vanuit Zuidelijke richting

Yang 13 vorm  /  vormen 4  tm 7 – opname vanuit zuidelijke richting

In deze video leg ik vormen 4 tm 7 uitgebreid uit. Ik geef tips over de namen van de voetenstanden, het bewegen van de armen, en tevens hoe je correct zou kunnen bewegen in elk van de vormen. Daarnaast besteed ik aandacht aan het ademhalen en het bewegen in de vorm.

  • 4 Vuist onder de elleboog
  • 5. Witte kraanvogel spreidt zijn vleugels
  • 6. Links strijkt langs knie en duw
  • 7. Handen bespelen de luit

Voor meer informatie zie de lesbrief in pdf formaat op de documenten pagina van deze website. Voor online vragen over deze specifieke video gebruik het reactie formulier onder aan de pagina. Ik probeer alle vragen z.s.m te beantwoorden. (gemiddelde reactie tijd is ongeveer 48 – 96 uur).

<< Terug naar de start pagina Video Bibliotheek

Of direct naar Categorie

Posted on 12 oktober 2020 by Machiel
26 views

You may also like

Yang 13 hele vorm uitgevoerd naar ZUID, NOORD, OOST, WEST
10:50
Posted on 27 november 2020 by Machiel
In deze video toon ik de Yang 13 handvorm naar ZUID,  NOORD, OOST, WEST. Er is verder geen uitleg bij de vormen, ik geef alleen de richting aan waar ik de vorm vervolgens naar uitvoer.
5 views
Live Les 12 November op Youtube kanaal van Sportrade
1:42:27
Posted on 12 november 2020 by Machiel
Dit is deel 2 van deze tweedelige lessenreeks op 12 november die ik live op het Youtube kanaal van Sportrade heb gegeven. Thema van deze lessen serie is "Bewegen op basis van het Tai Chi symbool - Yin Yang bewegen en hoe geef ik dit concreet vorm in de praktijk binnen Qi Gong en de Tai Chi Chuan Yang stijl" In deze les behandel ik Ba Duan Jin routine 1 tm 4 en Yijin Jing routines 1 tm 6 / Yang 43 vorm deel 1 / Yang 18 vorm waaier deel 1 / hele yang 13 vorm
71 views
Live Les 5 November op Youtube kanaal van Sportrade
1:32:17
Posted on 6 november 2020 by Machiel
Dit is deel 1 van een tweedelige lessenreeks  die ik op 5 november op het Youtube kanaal van Sportrade heb gegeven. Het is een tweeledige lessenserie, met als thema;  "Bewegen op basis van het Tai Chi symbool - Yin Yang bewegen en hoe geef ik dit concreet vorm in de praktijk binnen Qi Gong en de Tai Chi Chuan Yang stijl"
120 views
Trainen & Oefenen in een Cirkel in Tai Chi / opname vanuit zuidelijke richting
02:04
Posted on 3 augustus 2020 by Machiel
In deze video leg ik uit waarom het goed is om af en toe in een cirkel te trainen en oefenen. Dit kun je zowel buiten als binnen doen. Tevens leg ik uit waarom men dit deed en doet en wat het nut ervan kan zijn.
14 views
Traditionele Yang 13 handvorm: Deel 1 voorbereiding & vormen 1 tm 3 met uitleg. Opname vanuit zuidelijke richting
8:21
Posted on 1 augustus 2020 by Machiel
In deze video leg ik uit waar je in de voorbereiding op kan letten. Daarnaast leg ik vormen 1 tm 3 uit. Ik geef hierbij tips over de houdingen en de voetenstanden, met de daarbij behorende namen. Tevens leg ik uit hoe je correct beweegt in elk van de vormen.
15 views

Page 1 of 3

Leave A Comment