Tai chi 太 極 & Qi Gong 氣功 voor bedrijven

Bedrijfs Tai Chi & Qi Gong

“Gastlessen & Workshops voor onderwijsinstellingen & het bedrijfsleven

Waarom Tai Chi & Qi Gong voor bedrijven ?

 

Workshop aan 3e jaars fysiotherapie studenten aan de Hanzehogeschool. Het thema was hoe kun je als toekomstige #fysiotherapeut Tai Chi integreren in je praktijk

Gebruik van Tai Chi en Qi Gong binnen het bedrijfsleven heeft veel voordelen. Zo leert men dat door ontspannen en rustige bewegingen, lichaam en geest kunnen ontspannen. Zo leert men zich meer te ontspannen, worden werknemers meer ontspannen en neemt de kans op verzuim en ziekte af.

Klachten als stress, hoofdpijn, rug schouder en nekklachten zullen daardoor vaak snel verdwijnen. Maar ook mentaal worden we evenwichtiger, waardoor we anders omgaan met stress, we functioneren beter en de sfeer op de werkvloer wordt beter.

 

In overleg kunnen er afspraken gemaakt worden omtrent de wensen en invulling. Hierbij is het mogelijk om wekelijks, maandelijks of periodiek Machiel Gabor Welbergen in te huren om les te  komen geven op locatie. Werknemers krijgen toegang tot een afgesloten pagina met full hd video`s zodat men ook met collega`s kan oefenen

Ook kan men thuis na werktijd zo nog oefenen. De video`s kun je bekijken op tablet, telefoon, pc en of smart tv.Daarnaast krijgt men toegang tot een afgesloten pagina met pdf oefeningen en achtergrond informatie 

 

Zet de gezondheid van uw werknemers op de eerste plaats, en maak op een ongedwongen wijze kennis met Tai Chi en Qi Gong

Deze opdrachtgevers gingen u voor

Verzuim preventie 

 

27 oktober voor ondernemend Haren bij Studio Energy. ondernemers introductie les Tai-Chi Style Yang en Qigong.

Uit onderzoek van TNO blijft dat wanneer je medewerkers de mogelijkheid biedt om te bewegen gedurende een werkdag, dat dit een bijdrage levert aan hun lichamelijke en geestelijke gezondheid.

 

Gezonde medewerkers worden minder snel ziek, zijn minder stress gevoelig en verzuimen minder en presteren beter. De Tai Chi & Qi Gong programma`s van F1T zijn een uitstekende manier om uw werknemers daarin tegemoet te komen. 

 

Opbouw van de lessen

 

Een les bestaat uit 60 tot maximaal 90 minuten. Workshops bestaan uit maximaal 120 minuten, waarbij er halverwege een pauze ingelast wordt en we samen koffie/thee drinken.

 

Elke les bestaat uit een warming-up waarbij er functionele oefeningen gegeven worden om nek, schouders, heupen, rug, knieën en enkels soepeler te  leren maken. Deze oefeningen kan men dagelijks ook gebruiken op de werkvloer, waardoor bureau gerelateerde werkklachten vaak snel afnemen.

 

Kern deel van de les bestaat uit een stuk tai chi waarin uw medewerkers de  traditionele Tai Chi yang 13  vorm leren. De bewegen worden op traditionele Chinese rustige muziek uitgevoerd. Dit zijn vloeiende bewegingen die geconcentreerd worden uitgevoerd, op basis van een ontspannen en rustige ademhaling.. Deze oefeningen ontspannen Lichaam & Geest. Daarnaast wordt ingegaan op de principes achter tai chi en hoe men deze kan toepassen in het dagelijkse leven en in het werk.

 

Laatste deel van de les bestaat uit een Qi Gong vorm. Dit zijn ademhalingsoefeningen die op een rustige manier uitgevoerd worden, met als doel de energiestroom door het lichaam te bevorderen en optimaliseren.

 

Vrijblijvende afspraak bij u op kantoor?Bel 050 56 90 543 of M:trainmij@f1t.nl