Workshop BJJ i,s,m Gracie Barra Groningen voor 4 vwo scholieren aan het Kamerlingh Onnes in groningen

1 september start Weerbaarheidstrainingen/BJJ voor de lagere schooljeugd Dojo Haren

By Machiel 0 Comments

Op woensdag 1 september begint de eerste les Weerbaarheid en zelfverdediging in de Dojo in Haren (Oude Brinkweg 12a)

We mogen weer sporten na een lange corona-tijd, ook de sporten bij HSV gaan daarmee weer volop van start. Na een paar ‘valse starten’ door corona, beginnen BJJ School STOEI en HSV vanaf 1 september met de Weerbaarheidstrainingen/BJJ voor de lagere schooljeugd

 

1 september starten  inloop lessen basisschool:

  • Jeugd 7 t/m 10 jr van 15.00 – 16.15 uur,

  • Jeugd vanaf 10 jr van 16.15 – 17.30 uur.

De place-to-be is de DOJO in Haren, Oude Brinkweg 12a.

In beide groepen zijn er nog volop plekken beschikbaar, dus kom met zoon en/of dochter en laat ze hun vriendinnen/vrienden meenemen. In de eerste twee lessen (1-9-2021 en 8-9-2021) is inloop mogelijk, daarna sluiten we de deuren en is alleen een proefles-op-afspraak mogelijk.

Heeft je dochter/zoon en hun vrienden zin in een nieuwe sport en lijkt het hen leuk, dan verwelkomen we jullie graag op woensdag 1 september as. Voor de ouders is er boven in de kantine gelegenheid tot meekijken.

Braziliaanse JiuJitsu. Braziliaans jiujitsu (BJJ)

Weerbaarheid en Zelfverdediging

 

BJJ School STOEI logoDe basis voor de trainingen en cursussen ligt in  het Braziliaanse JiuJitsu. Braziliaans jiujitsu (BJJ) is een krijgskunst die zich richt op grappling (‘worstelen’) met de nadruk op grondgevechten. Het doel is een dominante positie te krijgen en ervoor te zorgen dat een aanvaller zo snel mogelijk “afklopt”. Het is gebaseerd op een aangepaste variant van het traditionele Japanse jiujitsu, genaamd “Jiu-do”. Het idee is dat zacht wint van hard. Met andere woorden, een kleiner, zwakker persoon kan met de juiste technieken en bewegingen zichzelf verdedigen tegen een sterkere, grotere aanvaller. Daarnaast zal het model BJJ School STOEI worden geïntroduceerd. Het model biedt handvatten om kinderen en volwassen vechtspelen te leren op een open, plezierige en effectieve manier.

 

Workshop BJJ i,s,m Gracie Barra Groningen voor 4 vwo scholieren aan het Kamerlingh Onnes in groningen

We hebben de opzet van de trainingen (voor jeugd en volwassenen) en de cursus (voor tieners en vrouwen) rond, een locatie gereserveerd en de backoffice op orde gemaakt om de inschrijvingen voor de nieuwe tak van sport van HSV Haren te gaan ontvangen.
Voor de trainingen en de cursus hebben we een nieuwe trainer aangetrokken die de lessen gaat verzorgen. Machiel Gabor Welbergen is ervaren en geoefend sportleraar en staat klaar om te beginnen.

Op de website van HSV Haren vind je alle informatie
https://www.hsv-haren.nl/weerbaarheidstraining

De trainer

BJJSchool STOEI - op basis van de STOEI methode werken aan je weerbaarheidHSV Haren heeft Machiel Gabor Welbergen, eigenaar van het sportbedrijfje F1T (F1T.nl), aangetrokken als trainer voor de weerbaarheids- en zelfverdedigingstrainingen – en cursussen. Machiel is afgestudeerd aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in 1999. Hij is dol op sport en bewegen en liefhebber van de martiale kunsten.

Machiel is geoefend trainer en coach in Brazilian Jiu Jitsu, Tai Chi & Qi Gong leraar, Judo en Pencak Silat. Hij heeft een paarse band en is tevens Gracie JiuJitsu instructeur. Daarnaast heeft hij zelf de STOEI-methode ontwikkeld die hij in de trainingen gaat integreren.

Voor wie zich op wil geven voor de cursus, de link naar het opgave formulier voor de cursus is:

https://www.hsv-haren.nl/aanmelding/

 

Leave A Comment