Foto voor artikel in de Marne. Machiel samen op de foto met mevrouw van der Werff

Interview in de Mare van Maarwold

By Machiel 0 Comments

Vorige maand ben ik uitgebreid geïnterviewd omtrent de Tai Chi  & Qi Gong lessen die ik elke maandag in Maarwold verzorg. De Mare van Maarwold. is een bewoners blad dat twee keer per jaar verschijnt. Voor zowel bewoners, als het volledige netwerk waar Maarwold mee samenwerkt.

Mevrouw A.A. van der Werff-ten Berge van 95 jaar en Machiel Welbergen in de recreatiezaal.

In dit artikel leg ik uit waarom Tai Chi & Qi Gong zo goed zijn voor Lichaam & Geest, en waarom je dit op latere leeftijd nog uitstekend kunt oppakken, en daar veel baat bij kunt hebben. 

De lessen tai chi op de maandagmiddag in de recreatiezaal mogen sinds de introductie in de herfst van 2018 een eclatant succes worden genoemd. De eerste resultaten met betrekking tot de gezondheid van de deelnemende bewoners zijn zelfs al zichtbaar.

Het mooiste voorbeeld is mevrouw A.A. van der Werff-ten Berge.

De leraar tai chi in Maarwold, Machiel Welbergen, vertelt enthousiast: ‘Mevrouw Van der Werff kon eerst niet uit haar stoel komen. Maar nu, na diverse maanden tai chi, is ze in staat om met een correcte houding zelfstandig weer uit haar stoel op te kunnen staan. En dan te bedenken dat ze 95 jaar is.’

Download volledige artikel

Het artikel kunt u lezen op pagina`s 21 t/m 23. Via deze link kunt u het volledige artikel in pdf lezen.

 

Leave A Comment