Anneke & Machiel / verzorgen authentieke Tai Chi & Qi Gong lessen op basis van delesstof en lessen van Meester Tang Wei, die Anneke sinds 1997 volgt en Machiel sinds 2005

31 augustus nieuwe cursus Yang stijl 43 vorm

By Machiel 0 Comments

31 augustus start een nieuwe beginnerscursus Yang stijl 43-vorm, schrijf je nu in

 “3 keer per week trainen voor slechts 9 euro per week”

ggroepsfoto beginnersgroep maandag Tai Chi / Yang stijl 43 vorm in Glimmen
ggroepsfoto beginnersgroep maandag Tai Chi / Yang stijl 43 vorm in Glimmen

Na de zomervakantie start er op de vrijdag avond van van 19:00 – 20:00 een nieuwe cursus Yang stijl 43- vorm waarvoor u zich nu al kunt inschrijven. In 1 jaar leer je de volledige Yang stijl 43-vorm. De vorm  wordt in 3 afzonderlijke delen aangeleerd en op traditionele chinese muziek goefend.  De lessen worden gegeven in gymzaal de Groenenberg in Glimmen en aanvullend ook in centrum Aan `t Zandpad.

Wat krijgt u ter ondersteuning van ons?

1.ACP_PDF 2_file_documentJe ontvangt een zeer uitgebreid digitaal lespakket in  pdf formaat (66 pagina`s). Deze krijg je per e-mail toegestuurd na afloop van de eerste kennismakings les.

whatsapp-1282.Daarnaast is er ook een whatsapp groep opge
zet door een aantal deelnemers van de tai chi groepslessen van Energy zon- en fitness studio Haren en Sportrade fit- & wellnessin Eelde Paterswolde waar ik ook groepslessen verzorg. Hierin worden filmpjes en andere informatie gedeeld die na afloop van de lessen gemaakt worden en in de groep worden gedeeld.

youtube_v2-1283.Een youtube video van de hele vorm deze wordt ook jaarlijks aangepast en bewerkt en uitgebreid door andere cursisten die ook weer filmpjes maken en deze op een afgeschermde pagina op F1T delen met elkaar maar ook via de groepsapp in whatsapp.

toegang tot een beveiligde inlog pagina met veel aanvullende informatie in pdf formaat ter ondersteuning van de lessen. voor de yang stijl 43-vorm4.Tot slot krijg je 24-7 toegang tot een afgesloten pagina op f1t.nl waarin je veel aanvullende documentatie kunt downloaden in pdf formaat. Deze documentatie wordt door http://www.taijiquangroningen.nl, Anneke van Alteren…en mijzelf aangeboden ter ondersteuning  van de lessen. Maak je geen zorgen dat je de bewegingen soms vergeet want elke week worden de oefeningen van de week ervoor herhaald. Bovendien kun je op meerdere tijdstippen gedurende de week gratis komen meetrainen! Voor slechts 15,00 euro kun je ook een dvd bestellen met daarop de Yang stijl uitgevoerd door Meester Tang Wei.

3 uur per week trainen: 

Anneke van Alteren / Tai Chi & Qi Gong docenten en assistente van MEester Tang Wei in Groningen
Anneke van Alteren / Tai Chi & Qi Gong docenten en assistente van MEester Tang Wei in Groningen
  • Ma. 19:00 – 20:00  

  • Vr. 17:30-18:30

  • Vr 19:00 – 20:00

“Want hoe meer je oefent,  bij voorkeur samen met anderen, hoe sneller je de yang stijl 43-vorm je eigen leert maken. Bovendien kunnen anderen je tips en aanwijzingen geven m.b.t de bewegingen binnen de algehele vorm”

Kosten van de cursus

Yang Cheng-Fu (1883 – 1936) was de derde zoon van Yang Jian-Hou. Hij was de eerste die de Yang stijl aan mensen buiten de familie leerde. Uit zijn lange vorm van 108 posities werden later diverse kortere vormen afgeleid, deels door hemzelf maar ook door zijn leerlingen
Yang Cheng-Fu (1883 – 1936) was de derde zoon van Yang Jian-Hou. Hij was de eerste die de Yang stijl aan mensen buiten de familie leerde. Uit zijn lange vorm van 108 posities werden later diverse kortere vormen afgeleid, deels door hemzelf maar ook door zijn leerlingen

De kosten van een lesweek bedragen 9 euro, het lesgeld dient volledig per lesblok betaald te worden binnen 7 dagen na ontvangst van de factuur, die u per e-mail toegestuurd krijgt. De lesblokken lopen synchroon aan de schoolvakanties in Noord Nederland.

Doordat je minimaal 2 keer per week kunt oefenen kost een losse les van 1 uur nog slechts 4,50 euro! Hiermee zijn wij in Noord Nederland uniek, omdat je bij de meeste cursussen 1 keer per week kunt oefenen, wij geloven in het feit dat je tai chi vaker dan 1 keer per week moet oefenen en bieden daarom meerdere trainingsuren aan.

De les lokaties: Gymzaal de Groenenberg & Aan `t Zandpad

vragen? en aanmelding

Wat is Tai Chi?

Yang Chengfu or Yang Ch'eng-fu (1883–1936) is historically considered the best known teacher of the soft style martial art of Yang-style t'ai chi ch'uan (Yang-style Taijiquan).
Yang Chengfu or Yang Ch’eng-fu (1883–1936) is historically considered the best known teacher of the soft style martial art of Yang-style t’ai chi ch’uan (Yang-style Taijiquan).

Tai Chi is een traditioneel Chinees systeem van tal van lichaams-oefeningen. Deze worden gekenmerkt door een serie harmonieuze bewegingen die men op een langzame en vloeiende manier uitvoert. Het wordt in China reeds eeuwenlang beoefend ter bevordering van gezondheid,  welzijn en als zelfverdediging. Tai Chi Chuan ontspant lichaam en geest, kalmeert het zenuwstelsel, maakt stijve gewrichten los, haalt de spanning uit de spieren en herstelt zowel het fysieke als het psychische evenwicht. Tai Chi Chuan kan tot op zeer hoge leeftijd beoefend worden door zowel mannen als vrouwen. Op een rustige en doelmatige manier kun je zo aan de verbetering van je gezondheid werken.

Sommige mensen denken dat je Tai Chi wel even uit een boekje of van een dvd kunt leren. Dit levert een laag niveau van Tai Chi op. Doordat je niet wordt gecorrigeerd kunnen er allerlei problemen gaan optreden. Een van de meest voorkomende problemen van het pogen te leren van een boekje is dat er knie klachten ontstaan. Dus doe dit niet!

Neem les en leer de Yang stijl 43-vorm rustig in 3 afzonderlijke blokken verdeeld over 1 jaar bij F1T. Pas bij een goede leraar zul je vinden dat er veel meer diepgang in Tai Chi zit dan je als beginner verwacht!

Een stukje geschiedenis

De grondlegger van de Yangstijl is de Chinees Yang Lu-Chan die leefde in de 19e eeuw. De eerste jaren werd de stijl alleen binnen de familie Yang van vader op zoon overgedragen. Later werd de stijl ook buiten de familie onderwezen en ging hij over van leraar op leerling. Yang is dus een familienaam en betekent: populier. Het Chinese karakter is De yang van yang en yin spreek je net zo uit (2e toon), maar heeft een ander karakter en ook een totaal andere betekenis.

Yang Lu-Chan (1799 - 1872)
Yang Lu-Chan (1799 – 1872)

Yang Lu-Chan (1799 – 1872)

Yang Lu-Chan (1799 – 1872) is de uitvinder van de de Yangstijl. In zijn jonge jaren ging hij naar het dorp van de familie Chen om Tai ji quan te leren (de Chen stijl), maar omdat hij niet tot de familie behoorde mocht hij niet mee oefenen. ‘s Nachts bekeek hij stiekem de oefensessies door een spleet in de schutting en wist zich zo de techniek eigen te maken. Toen men ontdekte hoe goed hij de stijl beheerste kreeg hij alsnog les in het dorp. Later ontwierp hij een eigen tai ji stijl die nu zijn naam draagt.

Yang Jian-Hou (1839-1917)
Yang JianHou (1839-1917)

Yang Jian-Hou (1839-1917)

was de derde zoon van Yang Lu-Chan. Hij en zijn broer Yang Ban-Hou kregen een vreselijk strenge tai ji opleiding van hun vader. Yang Ban-hou zette de strenge traditie voort en hield weinig leerlingen over. Yang Jian-Hou was veel zachtaardiger en velen namen bij hem les. De overlevering wil dat hij alleen maar een borstel nodig had om zwaard- en sabelvechters te verslaan.

Yang Cheng-Fu (1883 - 1936)
Yang Cheng-Fu (1883 – 1936)

Yang Cheng-Fu (1883 – 1936) was de derde zoon van Yang Jian-Hou. Hij was de eerste die de Yang stijl aan mensen buiten de familie leerde. Uit zijn lange vorm van 108 posities werden later diverse kortere vormen afgeleid, deels door hemzelf maar ook door zijn leerlingen. Uit de school van Yang Cheng-Fu komt ook de tweemansvorm van 2 x 44 posities. In dit tweegevecht kun je bewegingen uit de Yang solovorm met een partner oefenen.

Jiang Yu-Kun (1913-1986)
Jiang Yu-Kun (1913-1986)

 Jiang Yu-Kun (1913-1986) leerde in de dertiger jaren Yang stijl van Yang Cheng-Fu die toen les gaf aan het Wushu instituut in Nanjing.
Hij werkte de Yangstijl met 43 posities verder uit (1934) en maakte bij elke positie een leerdicht met instructies voor de uitvoering. Deze vorm heeft als kenmerken: veel aandacht voor details, beweging ligt dicht bij de toepassing, vrij diep, weinig herhaling. In China is de vorm vooral bekend in de omgeving van Nan Jing. Jiang Yu-Kun had Yangstijl als specialiteit. Hij kende ook alle wapenvormen: mes, zwaard, stok en speer. Over Tai ji speer schreef hij een boekje. Iets meer over Jiang Yu-Kun is te vinden op: www.wushan.net

Meester Tang Wei
Meester Tang Wei

Leerlingen van Tang Wei

Op hun beurt geven (oud-)leerlingen van Tang Wei zelf ook weer les in de Yangstijl 43-vorm.

Bron:http://www.taijiquangroningen.nl/

 

Wat moet je meenemen naar een les:

Een bidon om uit te drinken (optioneel niet noodzakelijk) / Makkelijk zittende joggingbroek + t-shirt of trui / Tai chi schoenen of gewone sportschoenen mag ook / Een schrift/klapper + pen om notities in te kunnen maken.

Nog 5 plaatsen beschikbaarJa ik wil mij nu direct online inschrijven...

Leave A Comment