Gratis workshop Tai Chi bij Oxygym Veendam

By Machiel 0 Comments
grootmeester Yang Cheng Fu
grootmeester Yang Cheng Fu

Wil je kennismaken met Tai Chi? Of heb je al vaker Tai Chi beoefend en wil je het weer oppakken? Kom dan naar de gratis Tai Chi workshop bij Sport- en gezondheidscentrum Oxygym in Veendam. De workshop wordt gegeven door Jan Bloem en Machiel Gabor Welbergen.

Wat is Tai Chi

Yang Ch'eng-fu in 2 mans vorm(1883–1936)
Yang Ch’eng-fu in 2 mans vorm (1883–1936)

Tai Chi is een vechtkunst, gezondheidsoefening en een weg tot levenskunst. Het heeft zijn oorsprong in China. Het bijzondere van Tai Chi is het luisteren naar de tegenstander en het gebruik maken van de veerkracht van ontspannen spieren. Belangrijk zijn ontspanning, een goede lichaamshouding en het begrijpen van energiepatronen.

Het beoefenen van Tai Chi heeft gunstige effecten voor de gezondheid, het welbevinden en je persoonlijk functioneren. Het brengt je dichter bij jezelf en meer in balans,” aldus Oxygym.

Tai Chi docent Jan Bloem

Jan Bloem
Jan Bloem / www.Janbloem.nl

Jan Bloem beoefent vechtsporten sinds zijn vierde levensjaar. Zijn motivatie was altijd de beste vechter ter wereld worden. Inmiddels heeft dit plaatsgemaakt voor een andere motivatie: de beste leraar ter wereld worden.

Om dit te kunnen realiseren, studeerde Jan bewegingswetenschappen, bewegingspedagogiek en integratieve bewegingstherapie. Daarnaast volgde hij ontelbare cursussen die hem handvatten aanreikten om zijn doel te verwezenlijken.

Jan weet zijn grote theoretische kennis te koppelen aan een stevige praktische ervaring. En dan kan hij het ook nog zo brengen dat een ander het snapt. Dit alles maakt hem zowel nationaal als internationaal als één van de toonaangevende experts op het gebied van vechtsportonderwijs, vechtsportpedagogiek, weerbaarheid en professionele geweldbeheersing.

Tai Chi docent Machiel Gabor Welbergen

Machiel Gabor Welbergen
Machiel Gabor Welbergen / Eigenaar F1T

Machiel Gabor Welbergen studeerde aan de Hanze Instituut voor Sportstudies en is zich altijd blijven verdiepen in sport en bewegen en ook geïnteresseerd in de kleinste interne processen binnen in het menselijke lichaam.

De samenwerkingen tussen het lokale (fysieke) en de non-lokale gebieden (geest/bewustzijn) fascineren hem enorm. Hij is o.a. werkzaam als sportdocent, fitnesstrainer en coach.

Tijdens deze lessen leert hij de deelnemers Tai Chi in de Yang stijl gecombineerd met Qi Gong en Chinese gymnastiek oefeningen om de souplesse te bevorderen. Bij voldoende belangstelling kan Machiel lessen gaan verzorgen op de sportschool in Tai Chi zodat de deelnemers op een speelse en nuchtere manier de Yang stijl 43-vorm leren lopen.

De Qi Gong oefeningen zijn relatief eenvoudig te leren en kunnen ook uitstekend thuis geoefend wordt, evenals de Chinese warming-up oefeningen.

Deelnemen aan de Tai Chi workshop

De workshop vindt plaats bij Oxygym in Veendam (Boven Oosterdiep 9) van 11.00 tot 12.30 uur. Aanmelden van te voren isniet nodig en aan deze workshop zijn geen kosten verbonden.

Bronvermelding

Leave A Comment