Functioneel.F1T right sidebar

Home / Functioneel.F1T

Functioneel.F1T

Functioneel trainen bij F1T met het  EIK & KEI model 

Functionele training i.s.m Sportcentrum Energy Haren Energy in the Park - Boeremapark - 11 juni 2016

Functionele training i.s.m Sportcentrum Energy Haren Energy in the Park – Boeremapark – 11 juni 2016

De functionele training komt van oorsprong uit de revalidatie.  In de afgelopen jaren heeft het zo zijn intrede gedaan in de sportscholen en fitnesscentra.

Functioneel trainen is kort gezegd een trainingsmethode waarbij de oefeningen gericht zijn op veel
voorkomende handelingen die je in een bepaalde tak vak sport of in je dagelijkse leefomgeving vaak uitvoerd.

Binnen F1T maken we hierbij gebruik van het smart model aangevuld met het EIK model. Zo kan er goed doel gericht gewerkt worden en kun je tijdens je gehele trainingstraject je voortgang bijhouden en.

Binnen F1T maken we hierbij gebruik van het smart model aangevuld met het eik model. Zo kan er heel goed doel gericht gewerkt worden en kun je tijdens je hele trainingstraject je voortgang bijhouden en volgenIn samenwerking met partners ontwikkel ik beweeg- en leefstijlprogramma`s op maat voor sporters en niet sporters die een bepaalde klacht of blessure hebben.

Bij het opzetten van deze specifiekebeweegprogramma`s werk ik in het voortraject veelal samen met fysiotherapeut Remco  de Lange.

Omdat het vaak gaat om beweegprogramma`s op maat, gebaseerd op een bepaalde (beweeg) en/-of pijnklacht vraagt dit veeal om specifieke begeleiding. De samenwerking met een fysiotherapeut is naar mijn idee hierbij een zeer waardevolle en misschien wel een onmisbare  schakel en aanvulling. Ook samenwerking met diëtisten praktijk Balanza behoort tot de mogelijkheden zodat we je algehele leefstijl onder de loep kunnen nemen als daar behoefte aan mocht zijn.

Print Friendly, PDF & Email